1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

critical

Discussion in 'Archive' started by dymek, Aug 8, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dymek

    dymek User

    Joined:
    08.08.14
    Messages:
    5
    Likes Received:
    8
    witam,
    wyskakuje mi taki oto error:
    2014.8.8 12:33:24 [gtick=1 lgticks=1]
    build date : tue jun 03 12:58:19 2014

    os : windows 8(64) 6.2 (build: 9200), service pack 0.0
    cpu : genuineintel intel(r) core(tm) i3-3110m cpu @ 2.40ghz @ 2396 mhz
    ram : 3971mb ram
    logicalcore : 4
    physicalcore : 2
    video : intel(r) hd graphics 4000 (3308)
    poscode : ls9(583) 0:0:0 4/0 [433]
    video resources : 0 mb
    ime :

    error setting display(800*600) mode: no acceptable display modes found (d3d_ok). please delete your option.ini file if this error prevents you from starting the game.

    history: ud3drenderdevice::unsetres <- findbestmatchingmode <- ud3drenderdevice::setres <- uwindowsviewport::tryrenderdevice <- uwindowsviewport::eek:penwindow <- ugameengine::init <- initengine

    usuwałem option.ini, robiłem recovery game i wciąż ten sam problem?
    co mogę jeszcze spróbować?
     
  2. Known

    Known User

    Joined:
    02.06.14
    Messages:
    183
    Likes Received:
    33
    z tego co widzę to chyba laptop. musisz wiedzieć jaka jest natywna rozdzielczość i taką ustawić w option.ini. jeśli nie pomaga zobacz czy dasz radę odpalić jak zmienisz opcję startupfullscreen=true na startupfullscreen=false z rozdzielczością 800x600 (gameplayviewportx=800 gameplayviewporty=600). jeśli nie pomaga to zainstaluj najnowsze sterowniki do intel hd graphics 4000.
     
  3. dymek

    dymek User

    Joined:
    08.08.14
    Messages:
    5
    Likes Received:
    8
    ehh spróbuje ale to naprawdę dziwne bo wersja ncsoftu erthia działa bez problemów ;/
     
  4. Known

    Known User

    Joined:
    02.06.14
    Messages:
    183
    Likes Received:
    33
    inaczej jeszcze. odpalasz z stronki czy z system/l2.exe? :) tak tylko pytam dla pewności ^^

    znalazłem coś takiego:
    ludzie z win 8 piszą że pomogło.
     
    Last edited by a moderator: Aug 9, 2014
  5. dymek

    dymek User

    Joined:
    08.08.14
    Messages:
    5
    Likes Received:
    8
    ze stronki. skopiowałem system z ncsoftu dałem recover i śmiga teraz ;) dziękuję bardzo, temat do zamknięcia
     
    fabzu likes this.
  6. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    temat niekatywny przez 30dni lub dłużej. zostaje on przeniesiony do archiwum. w przypadku pytań proszę kierować wiadomość do mnie,
    pozdrawiam
     
Thread Status:
Not open for further replies.