1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Is the server down?

Discussion in 'Archive' started by lws96, Aug 29, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lws96

    lws96 User

    Joined:
    24.08.14
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    i am trying to log into the game. i get all the way to character selection screen, select it, and a few minutes later get "you have been disconnected from the server. please login again.

    i don't see any announcements of any down time scheduled or unscheduled at this time.

    i've gone completely out of the game, went to https://eu.4game.com/lineage2/play/ and clicked "play"
     
  2. Eska

    Eska User

    Joined:
    24.11.11
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    hello lws96!

    are you still experiencing this issue?
    i joined the server on multiple accounts without any problems.

    can you tell me more about your pc specification and software you are running?
     
  3. lws96

    lws96 User

    Joined:
    24.08.14
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    hi, i moved to dungeon siege iii while waiting. i am running windows 7, 64-bit, i7 laptop with 8 gb of ram. it was working fine yesterday. i had some windows updates and rebooted the machine. now i am having trouble.

    i will try another reboot just to see since you are not having issues. i am from the usa but i don't think that should be an issue.


    **edit: i rebooted and found where i can do a file checker for the game. now i'm in. i don't know what was wrong, but thanks for the reply!
     
    Last edited by a moderator: Aug 29, 2014
  4. Eska

    Eska User

    Joined:
    24.11.11
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    i'm really glad you can enter the game.
    have fun! thread can be closed :)
     
  5. lws96

    lws96 User

    Joined:
    24.08.14
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    actually, i've tried playing and it is very laggy. i got killed in swamp of screams because of lag, went back to rune. i thought i would move to aden and blazing swamps but every time i go to gatekeeper in rune, i get message "you have been disconnected from the server. please login again."

    i am going to put it up for the night/day. i did briefly talk to my mentor about the situation and he agrees with the lag. he's from spain and i am from the usa. he was having issues with the game and thought it was computer/router issues.
     
  6. Eska

    Eska User

    Joined:
    24.11.11
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    first of all, use check4game app and use winmtr option.
    post results here.
     
  7. lws96

    lws96 User

    Joined:
    24.08.14
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    hello,

    i am not sure which version of l2 is the lineage 2 eu version on my system, so i am going to remove all and re-install.

    **edit: found the version via add/remove programs. moved the file over to the game directory and running it now. looks like should be done with results in about 20 minutes.

    check4game version=1.9.7
    cpu: intel(r) core(tm) i7 cpu q 720@ 1.60ghz
    video: nvidia geforce gt 230m / 9.18.13.697 / 20121002
    os(64) microsoft windows nt 6.1.7601 service pack 1
    .net 2.0.50727.5483 / memory: 8182 mbytes
    report date: 29.08.2014 16:56:25 -05:00 gmt
    files.cinn file info => size=595472 bytes
    lastmodified=thu, 21 aug 2014 06:47:57 gmt
    hash=81-e5-2e-8a-8d-a5-4f-d3-ce-38-5f-30-8d-ba-9d-3d
    game: lineage2eu, env: eu-l2_live, current folder =>
    c:\games\lineageii eu


    checking trace to 109.105.156.11 (tracert.exe)
    1 1 ms 1 ms 1 ms neppels [192.168.1.1]
    2 10 ms 11 ms 9 ms 68.46.200.1
    3 11 ms 8 ms 10 ms te-0-7-1-1-sur01.olathe.ks.indepen.comcast.net [68.87.234.197]
    4 12 ms 11 ms 11 ms 68.87.234.17
    5 24 ms 23 ms 28 ms te-5-2-0-12-cr01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.92.1]
    6 22 ms 21 ms 21 ms pos-1-5-0-0-pe01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.87.126]
    7 20 ms 21 ms 21 ms 23.30.206.134
    8 23 ms 23 ms 21 ms be2003.ccr42.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.29.21]
    9 55 ms 44 ms 46 ms be2080.ccr22.yyz02.atlas.cogentco.com [154.54.42.6]
    10 46 ms 47 ms 48 ms be2093.ccr22.ymq02.atlas.cogentco.com [154.54.44.106]
    11 113 ms 112 ms 119 ms be2385.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54.44.142]
    12 123 ms 121 ms 121 ms be2183.ccr42.ams03.atlas.cogentco.com [154.54.58.70]
    13 128 ms 129 ms 128 ms be2262.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [154.54.37.34]
    14 138 ms 134 ms 134 ms be2377.rcr21.lux01.atlas.cogentco.com [154.54.38.146]
    15 133 ms 133 ms 133 ms 149.6.66.82
    16 134 ms 133 ms 133 ms 109.105.152.35
    17 131 ms 131 ms 131 ms 109.105.156.11

    computing statistics for 2 minutes...

    winmtr for 109.105.156.11 host, 100 blocks 64 bytes

    num loss sent recv min avrg wrost host
    1 1% 100 99 0 0 5 neppels [192.168.1.1]
    2 0% 100 100 8 10 18 68.46.200.1
    3 0% 100 100 8 10 16 te-0-7-1-1-sur01.olathe.ks.indepen.comcast.net [68.87.234.197]
    4 0% 100 100 10 11 17 68.87.234.17
    5 0% 100 100 20 23 30 te-5-2-0-12-cr01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.92.1]
    6 0% 100 100 19 23 82 pos-1-5-0-0-pe01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.87.126]
    7 0% 100 100 20 30 337 23.30.206.134
    8 0% 100 100 20 50 708 be2003.ccr42.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.29.21]
    9 0% 100 100 43 45 58 be2080.ccr22.yyz02.atlas.cogentco.com [154.54.42.6]
    10 0% 100 100 44 47 55 be2093.ccr22.ymq02.atlas.cogentco.com [154.54.44.106]
    11 0% 100 100 111 113 121 be2385.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54.44.142]
    12 0% 100 100 119 121 128 be2183.ccr42.ams03.atlas.cogentco.com [154.54.58.70]
    13 0% 100 100 127 130 147 be2262.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [154.54.37.34]
    14 0% 100 100 132 134 143 be2377.rcr21.lux01.atlas.cogentco.com [154.54.38.146]
    15 0% 100 100 132 134 156 149.6.66.82
    16 0% 100 100 132 134 146 109.105.152.35
    17 0% 100 100 129 131 145 109.105.156.11


    computing statistics for 17 minutes...

    winmtr for 109.105.156.11 host, 1000 blocks 64 bytes

    num loss sent recv min avrg wrost host
    1 0% 1000 996 0 0 48 neppels [192.168.1.1]
    2 0% 1000 999 7 10 66 68.46.200.1
    3 0% 1000 1000 8 10 108 te-0-7-1-1-sur01.olathe.ks.indepen.comcast.net [68.87.234.197]
    4 0% 1000 1000 9 12 35 68.87.234.17
    5 0% 1000 1000 19 24 292 te-5-2-0-12-cr01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.92.1]
    6 0% 1000 999 19 22 122 pos-1-5-0-0-pe01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.87.126]
    7 0% 1000 997 20 47 713 23.30.206.134
    8 0% 1000 998 20 29 731 be2003.ccr42.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.29.21]
    9 0% 1000 999 43 46 357 be2080.ccr22.yyz02.atlas.cogentco.com [154.54.42.6]
    10 0% 1000 999 44 47 164 be2093.ccr22.ymq02.atlas.cogentco.com [154.54.44.106]
    11 0% 1000 1000 111 113 150 be2385.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54.44.142]
    12 0% 1000 999 119 122 181 be2183.ccr42.ams03.atlas.cogentco.com [154.54.58.70]
    13 0% 1000 999 127 130 235 be2262.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [154.54.37.34]
    14 0% 1000 1000 132 135 431 be2377.rcr21.lux01.atlas.cogentco.com [154.54.38.146]
    15 0% 1000 1000 132 135 257 149.6.66.82
    16 0% 1000 1000 132 135 216 109.105.152.35
    17 0% 1000 999 129 132 181 109.105.156.11



    utility screenshot: http://img-v.ru/image/l7
     
    Last edited by a moderator: Sep 1, 2014
  8. lws96

    lws96 User

    Joined:
    24.08.14
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    i have tried setting my gpu to performance mode, set the graphics in game to "average" on everything, turned off antivirus, and even tried vpn servers from europe and usa. nothing seems to improve it. i would get to the point where i would have to soe or use the gatekeeper to transport to town, and i get "you have been disconnected."

    it is currently unplayable for me. i am glad i have not put any money in for the game yet.
     
  9. trun4o

    trun4o User

    Joined:
    04.11.11
    Messages:
    94
    Likes Received:
    11
    check firewall, antivirus. something block frost and disconnect you.
     
  10. lws96

    lws96 User

    Joined:
    24.08.14
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    i didn't think anything changed in the firewall. as i said in a previous post that i disabled antivirus and still didn't change anything. i have completely removed 4game and lineage 2 and currently in the process of re-installing it. i didn't see anything about allowing or blocking the l2 game (under lineage 2, 4game, or anything that looks like it) in the firewall, but maybe that is because it is currently not installed.

    any idea what it's listed as in the firewall? meanwhile, i will finish installing the game and see if there are any new requests for the firewall, and post my results later.
     
  11. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    hi,
    it is very common that firewall/antyvirus works even if disabled. did you try to remove it completely and then try to launch the game?
    what kind of protection you have?
     
  12. lws96

    lws96 User

    Joined:
    24.08.14
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    after re-installing the game and opening the ports on the router per another thread i found, it seemed to work better this last time. it still lagged in some areas, but not as bad. i haven't gotten the "you have been disconnected" message when trying to log in or teleport.

    i have windows 7 firewall and avast antivirus. i do not wish to uninstall antivirus just to play a game, and then re-install it when i'm done. i do find it odd that i've been playing the last 2-3 weeks without incident until recently. i will continue to experiment.

    **edit: apparently i posted too soon. after posting, i tried launching the game twice and both times after i got to select my character and is in the load screen before seeing the game, it gets the message "you have been disconnected."

    i am launching it from chrome, if that has anything to do with?
     
    Last edited by a moderator: Sep 1, 2014
Thread Status:
Not open for further replies.