1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

game doesnt start

Discussion in 'Archive' started by Unthinkable, Sep 12, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Unthinkable

    Unthinkable User

    Joined:
    12.09.14
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    came back after some holiday and my pc could not start l2 it just loaded this picture and nothing else happened- no error or anything else after this pic.
    [​IMG]
    so tried numerious fixes and finally reinstaled windows- same thing.
    what i done so far:
    cleaned regs with ccleaner (alot times)
    uninstalled avast!
    set win firewall off/on, added exceptions like this
    [​IMG]
    deleted frost (alot times)
    redownloaded client (3 times)
    uninstalled 4game app (alot times)
    tried this and this and this, this also and this, this one too in hope that some error will pop out

    randomly, usually after deleting frost, when spining thing loads for longer, like 3-5 min, i get this error but its very rare like out of 20-50 attempts to launch game
    Code:
    2014.9.11 13:11:28 [gtick=1 lgticks=1]
    build date : tue jun 03 14:58:19 2014
    
    os : windows xp 5.1 (build: 2600), service pack 3.0
    cpu : authenticamd  amd sempron(tm) 2800+ @ 2009 mhz
    ram : 767mb ram
    logicalcore : 1
    physicalcore : 1
    video : nvidia geforce fx 5200  (7181) direct x version is 4.9.0.904
    poscode : ls9(583) 0:0:0 1/0 [676]
    video resources : 0 mb
    ime :
    
    history: ugameengine::init <- initengine
    
    exception:
    code [exception_illegal_instruction]
    address [0x0c8adf99]
    segcs [0x001b]
    
    gameshielddll.dll [0x0c8a0000] offset [0x0000df99]
    

    what else i could do? help.
     
    Last edited by a moderator: Sep 12, 2014
  2. Eska

    Eska User

    Joined:
    24.11.11
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    hello unthinkable!

    please tell me, did you changed your isp? did you changed any hardware like router?
    please use winmtr tool included with check4game app, wait till process ends and post results here.
     
  3. Unthinkable

    Unthinkable User

    Joined:
    12.09.14
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    isp is the same. hardwares also the same. the only thing i changed at router was encryption type from tkip to aes for wifi. but now changed back to test if its the problem but nop.

    here what winmtr shows
    Code:
    check4game version=1.9.8
    cpu: amd sempron(tm) 2800+
    video: nvidia geforce fx 5200 / 6.14.11.7516 / 20080503
    devicename: display1os(32) microsoft windows nt 5.1.2600 service pack 3
    .net 2.0.50727.3053 / memory: 767 mbytes
    report date: 12.09.2014 13:10:45 +03:00 gmt
    files.cinn file info => size=595472 bytes
    lastmodified=thu, 21 aug 2014 06:47:57 gmt
    hash=81-e5-2e-8a-8d-a5-4f-d3-ce-38-5f-30-8d-ba-9d-3d
    game: lineage2eu, env: eu-l2_live, current folder =>
    d:\games\lineage
    
    
    checking trace to 109.105.156.11 (tracert.exe)
    1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  discus.home [192.168.1.254]
    2     *        *        *     request timed out.
    3    14 ms    14 ms    14 ms  82-135-182-4.static.zebra.lt [82.135.182.4]
    4     *        *        *     request timed out.
    5    47 ms    47 ms    46 ms  static-31-204-88-150.telindustelecom.lu [31.204.88.150]
    6    48 ms    47 ms    47 ms  109.105.152.35
    7    48 ms    49 ms    48 ms  109.105.156.11
    
    computing statistics for 2 minutes...
    
    winmtr for 109.105.156.11 host, 100 blocks 64 bytes
    
    num loss sent recv  min avrg wrost  host
      1   0%  100  100    0    0     0  discus.home [192.168.1.254]
      2   0%    0    0    0    0     0  ***
      3   0%  100  100   13   16    77  82-135-182-4.static.zebra.lt [82.135.182.4]
      4   0%    0    0    0    0     0  ***
      5   0%  100  100   46   47    79  static-31-204-88-150.telindustelecom.lu [31.204.88.150]
      6   0%  100  100   47   48    50  109.105.152.35
      7   0%  100  100   47   47    50  109.105.156.11
    
    
    computing statistics for 17 minutes...
    
    winmtr for 109.105.156.11 host, 1000 blocks 64 bytes
    
    num loss sent recv  min avrg wrost  host
      1   0% 1000 1000    0    0     4  discus.home [192.168.1.254]
      2   0%    0    0    0    0     0  ***
      3   0% 1000 1000   13   17   101  82-135-182-4.static.zebra.lt [82.135.182.4]
      4   0%    0    0    0    0     0  ***
      5   0% 1000 1000   46   47    83  static-31-204-88-150.telindustelecom.lu [31.204.88.150]
      6   0% 1000  997   47   47    52  109.105.152.35
      7   0% 1000 1000   47   47    67  109.105.156.11
    

    p.s. just tested with friend laptop connected to my router and it started game. tho his laptop using w7 64bit and mine pc win xp 32 bit
     
    Last edited by a moderator: Sep 12, 2014
  4. Eska

    Eska User

    Joined:
    24.11.11
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    hello!

    i'm really sorry to tell you that, but dev office confirmed, that cpus without sse2 instruction set are not supported by frost rigth now.
     
  5. Unthinkable

    Unthinkable User

    Joined:
    12.09.14
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    i see... at least i know now what is causing problems
     
    erowlyzew likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.