1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem z uruchomieniem

Discussion in 'Archive' started by Fosik, Aug 15, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    witam mam pewien problem dotyczacy gry. jakies 2 miesiace temu moglem sobie normalnie grac w l2 wszystko bylo ladnie pieknie ale musialem niestety usunac l2 i po jakims czasie gdy sciaglem znowu gra nie chce mi sie wlaczyc. wyskakuje taki komunikat:this game supports 32-bit operating system windows xp and newer, and also 64-bit operating system windows vista sp1 and newer. if you operating system is one of the listed above, make sure that compatibility mode is turned off.

    dlaczego teraz to wyskakuje a przed tem nie?
    dodam jeszcze ze nic nowego nie instalowalem zadnego winodwsa wszystko jest tak jak bylo gdy pierwszy raz gralem w l2.
     
  2. B3lial

    B3lial User

    Joined:
    03.03.12
    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
  3. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    nie ogarniam. co mam z tym zrobic?
     
  4. rafik

    rafik User

    Joined:
    05.04.12
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    miec ktoregos z tych windowsow :
    windows xp x32bit (all sp)
    windows vista x32bit (all sp)
    windows vista x64bit (from sp1)
    windows 7 x32bit (all sp)
    windows 7 x64bit (all sp)
    z danym serwis pakiem
     
  5. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    mam windowsa 7 64bit sp1 i w ogole nie wiem czemu 2 miesiace temu moglem normalnie grac nic mi nie wyskakiwalo a teraz ten komunikat co w 1 poscie.
     
  6. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    da sie cos innego zrobic zebym mogl zagrac sobie w lineage ? w ogole tego nie rozumiem mam win7 jak nalezy to czego to gowno jeszcze chce:d
     
  7. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    a to nie trzeba czasem jakos zrobic ze na ta ikonke l2.exe w folderze system i tam w trybie zgodnosci ustawic uruchom w zgodnosci z systemem np windows xp ?
     
  8. rafik

    rafik User

    Joined:
    05.04.12
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    to sprawdz antyvirem kompa, potem antytrojanem i czy nie instalowales jakiegos oprogramowania do botow l2 bo to tez wykrywa frost
    na koniec mozesz sie pobawic : sunrise seven - optymalizatorem
    mozesz tez posprawdzac jak jest ustawiony l2, bo moze ktos ci zmienil we wlasciwosciach i zgodnosci, najlepiej odznacz jesli jest zaznaczone
    potem sprawdz te tematy :
    https://forum.4game.com/showthread.php?t=8405
    https://forum.4game.com/showthread.php?t=1464
    https://forum.4game.com/forumdisplay.php?f=113
     
  9. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    botow nie wgrywalem napewno tam sie w ogole nie bawilem tylko gralem. wiec to raczej odpada. zobacze te linki bo tam nie ktorzy pisza ze im dziala jak to zrobili:d
     
  10. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    a na ruskim serwie bedzie to samo ?
     
  11. rafik

    rafik User

    Joined:
    05.04.12
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    ruski serw to tylko wsystko po rusku/ang wiec powinno byc to samo
     
  12. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    szkoda... robilem wiekszosc tak jak bylo w tych 3 linkach i nie pomoglo. chyba sobie odpuszcze:/
     
  13. rafik

    rafik User

    Joined:
    05.04.12
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    zupdatuj jeszcze frosta i 4game ze strony moze w tym jest problem
    sunrise seven poustawiales sobie opcje ?
     
  14. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    wchodze do folderu frost i wlacze frostupdater to jest pasek na srodku ale pusty i po chwili wyskakuje blad :
    createprocess 0, last error 2
    a ze stronki to juz probowalem 100 razy i nic.
    a tym twoim programem to co mam pustawiac nie widze zeby cos tam bylo ciekawego.
     
  15. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    może aktualizacje windowsa ściągnij, te najważniejsze
     
  16. rafik

    rafik User

    Joined:
    05.04.12
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    - https://forum.4game.com/showthread.php?t=8405
    check4game robiles i tak jak tam pisze ? (bez net diagnostik)

    - https://forum.4game.com/showthread.php?t=1464

    instalowales :
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21254
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15336
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

    dodales l2, frosta, 4games do wykluczen w antyvirusie : https://forum.4game.com/showthread.php?t=6471

    - https://forum.4game.com/showthread.php?t=595
    robiles tylko to bez tego posta voldemort , bo to nieprawda u mnie tak dziala

    i najwazniejsze czy masz przycisk play czy instal czy nic na stronie ?
     
  17. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    wiec tak:
    te 3 linki co podales to zainstalowalem
    przycisk to mam play.
    i teraz nie wiem jak dodac tego frosta l2 i 4game do wykluczen w antyvirusie szukalem ale jakos nie moge znalesc. mam avasta. pozniej sie z tym pomecze.
    check4game ta pierwsza opcja check with files.cinn to mam 4 bledy check sum error | frost\launcher.dll
    check sum error | frost\lineageii.exe
    file is not found | system\gameshielddll.dll
    file is not found | system\frost.ico
    unwanted files 0 bledow
    lineage2eu.md5 0 bledow
    i reszta w ogole tez nie miala bledow tylko to pierwsze mialo 4 bledy to ci je tam wyzej wymienilem
     
  18. Nyana

    Nyana User

    Joined:
    29.11.11
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    usuń folder frost z folderu z l2, update/lub fix game na stronie po zalogowaniu i powinno pomóc. ogarnij tego avasta ;)
     
  19. Fosik

    Fosik User

    Joined:
    15.08.12
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    no juz dodalem do wyjatkow usunalem folder i pobralem od nowa i nic nie dalo :/ a juz mialem nadzieje ;/
     
  20. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    a usun tego antywirusa w całości i zrób to samo co 2 posty wyżej. avast lubi robic problemy
     
Thread Status:
Not open for further replies.