1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Spory problem z dc na starcie, co czynić, pomocy.

Discussion in 'Archive' started by cropper, Oct 9, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    w archiwum znalazłem kilka podpowiedzi jak rozwiązać ten problem ale żadna z nich nie dała efektu. :mad: loguje się do gry po upłynięciu 5-30s dostaje dc. przed laty gralem na ogromnej liczbie serwerów l2 i nigdy takiego problemu nie miałem. szukałem ponad godzine po googlachâ„¢ i nikt nie potrafił jasno wskazać przyczyny tylko same gdybanie typu twoja wina,twoj net, twoj komputer etc. proszę o pomoc, ponieważ problem ten uniemożliwia mi granie.... wyłączylem antywirusa, a kabel z netem wychodzi z routera podłączonego do modemu, router obsługuje tez drugi komputer, ale to chyba nie ma nic do rzeczy bo gralem jak juz pisałem w "milion" gier na wielu serwerach i zawsze było ok. kiedy ten drugi komp jest wyłączony nic to nie zmienia.. proszę uprzejmie o pomoc osoby która może doradzic mi coś konkretnego, lub miała z tym problemem styczność. z góry dziękuje za pomoc.
     
  2. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    cześć cropper,

    spróbuj usunąć foldera zawierający pliki frosta. możliwe że źle lub z jakiegoś powodu nie chce się zaktualizować i wyrzuca cie z gry

    frost znajduje sie : dysk twardy:\folder lineageii\lineage2eu\frost

    następnie się zaloguj przez strone. powinno pomóc.

    powodzenia
     
  3. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    niestety nie pomogło ;(
     
  4. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    to spróbuj tego:

    odpal komende ping

    start -> uruchom -> wpisz "cmd" (wiersz polecen)

    wpisz tam:

    spróbuj się zalogować. przy otrzymaniu dc, sprawdz i zrob screenshota wiersza poleceń


    -----------

    ninja edit:

    spróbuj tych wskazówek . może akurat któraś ci pomoże
     
    Last edited by a moderator: Oct 9, 2012
  5. B3lial

    B3lial User

    Joined:
    03.03.12
    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
  6. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    ok wielkie dzięki wykonam wszystkie wskazówki i napisze jaki efekt
     
  7. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  8. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0

    w tym programie w net diagnostic mam błędy:
    error: no data
    no connection could be made because the target machine actively refused it 109.105.156.12:7777
    no connection could be made because the target machine actively refused it 109.105.156.12:17453

    tak wygląda calosc:
    os version => microsoft windows nt 6.1.7601 service pack 1
    .net version => 2.0.50727.5420

    checking geo.l2.eu:2106 (login server) (194 байт) => ok
    checking http://trace.inn.eu
    error: no data
    checking trace to geo.l2.eu
    tracing route to geo.l2.eu [109.105.153.10]
    over a maximum of 30 hops:
    1 <1 ms <1 ms <1 ms ap.ap.com [192.168.1.1]
    2 43 ms 43 ms 43 ms 109.105.153.10
    trace complete.
    checking trace to frostsecurity.net
    tracing route to frostsecurity.net [109.105.154.5]
    over a maximum of 30 hops:
    1 <1 ms <1 ms <1 ms ap.ap.com [192.168.1.1]
    2 42 ms 43 ms 45 ms 109.105.154.5
    trace complete.
    checking trace to cdn.inn.eu
    tracing route to cdn.inn.eu [109.105.154.4]
    over a maximum of 30 hops:
    1 <1 ms <1 ms <1 ms ap.ap.com [192.168.1.1]
    2 44 ms 53 ms 42 ms 109.105.154.4
    trace complete.
    checking 109.105.156.11:7777 (core) => ok
    checking 109.105.156.11:17453 (core) (15 байт) => ok
    checking 109.105.156.12:7777 (aria) => err
    no connection could be made because the target machine actively refused it 109.105.156.12:7777
    checking 109.105.156.12:17453 (aria) => err
    no connection could be made because the target machine actively refused it 109.105.156.12:17453
    checking 109.105.156.21:7777 (pts) => ok
    checking 109.105.156.21:17453 (pts) (15 байт) => ok
     
  9. B3lial

    B3lial User

    Joined:
    03.03.12
    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
    sam niewiele z tego ogarniam, ale jak wyślesz te wyniki na support.4game.com to na pewno znajdzie się rozwiązanie :)

    ekhm dobra, doczytałem :p to jest połączenie do serwera aria, który już nie istnieje, dlatego masz błąd połączenia.

    mimo wszystko powinieneś napisać do supportu, myślę, że tam szybciej znajdą rozwiązanie.
     
    Last edited by a moderator: Oct 9, 2012
  10. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    odnosi się do arii. ten podserwer już nie istnieje a program nadal próbuje go spingować dlatego wyskakuje błąd.

    czyli jest w porządku.


    napisz w jaki sposób wyłączyłeś antywirusa, z jakiego korzystasz i czy masz firewalla. jesli tak to jaki?
     
  11. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    usune anty wira wyłąćze wszystkie zapory i napisze momencik
     
  12. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
    usun go przez program dodaj/usun programy. upewnij sie ze usunales wszystkie komponenty antywirusa i/lub firewalla. nastepnie musisz zrestartować komputer.
     
  13. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    niestety nie pomogło
     
  14. Razzly

    Razzly Banned

    Joined:
    17.12.11
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    253
  15. cropper

    cropper User

    Joined:
    09.10.12
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  16. rafik

    rafik User

    Joined:
    05.04.12
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    mozesz jeszcze wkleic z tego co masz za sciezke w cmd : tracert geo.l2.eu , zobaczymy przez jaka trase cie pcha, bo jest troche ludzi co ich pcha przez usa
     
  17. Kizug

    Kizug User

    Joined:
    19.02.12
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    miałem podobny problem na początku. robiłem wszystko co było opisywane na forum, ale nie pomagało. problem rozwiązał się przez przypadek, kiedy zalogowałem się do gry u kolegi i u niego wszystko śmigało. odpadł problem komputera(laptop), czyli coś nie tak z siecią. jak się ostatecznie okazało winnym był router, a dokładnie jego stare oprogramowanie. po zrobieniu update gra działa do dziś.
     
Thread Status:
Not open for further replies.